particulier vakantiehuis NederlandDe Second Home Beurs in Utrecht (30 september – 2 oktober) ziet de belangstelling voor tweede particuliere vakantiehuizen in Nederland steeds meer toenemen. Diverse vakantieparken pakken de komende editie flink uit om hun aanbod te presenteren.

Nederland is hot

“De bezoekers kunnen dit najaar vooral uitkijken naar een sterk toegenomen aanbod recreatiewoningen in Nederland want het eigen land is helemaal hot”, blikt projectmanager Annelies Schenk van beursorganisatie VNU Exhibitions vooruit. ‘’Prominente Nederlandse partijen zoals Topparken, Droomparken en Europarcs pakken stevig uit en bouwen complete, prachtig ingerichte voorbeeldwoningen op de beursvloer. In het keuzeproces rond een tweede huis zijn ook de ligging aan het water of in een landelijke omgeving van belang. Veel geïnteresseerden zijn op zoek naar rust en ruimte. Met het huizenaanbod wordt in deze behoeften voorzien’’.

Verhuur van belang
‘’Voor velen zijn ook de mogelijkheden voor verhuur van belang. Beheer- en verhuurorganisaties staan de bezoekers met raad en daad terzijde, hebben speciaal ontwikkelde softwarepakketten of een portal met een eigen internetpagina voor elke eigenaar om de woning aan te prijzen met alle verhuurmogelijkheden op een rijtje. Nog een nieuw initiatief is dat tijdens rondetafelsessies gesprekken kunnen worden gevoerd met ervaringsdeskundigen, huiseigenaren die die hun woning met succes hebben verhuurd’’, aldus Annelies Schenk, projectmanager van Second Home International 2014.

Er zijn dit jaar in korte tijd twee beurzen voor tweede woningen:

3 t/m 5 september: www.secondhome.nl
Deze beurs legt de nadruk op buitenlandse vakantiewoningen. De entree is bij voorinschrijving gratis.

Bron: pretwerk.nl